skip to Main Content
5 Tips Voor Aandacht Op Facebook

5 tips voor aandacht op Facebook

5 tips voor een goede Facebookpost

Een goede Facebookpost schrijft u zo

Door het grote aanbod op Facebook is de kans aanwezig dat uw posts worden ondergesneeuwd door de vele andere berichten die iedere minuut online worden gezet. Zonde, want Facebook is een geweldige manier om gratis aandacht te vergaren voor uw bedrijf of boodschap. Met behulp van deze 5 tips krijgt u aandacht op Facebook met uw eigen geschreven Facebookposts.  

Tip 1: Maak gebruik van afbeeldingen of video’s

Tegenwoordig is iedereen steeds visueler ingesteld. Ook Facebook speelt hierop in. Door een post te voorzien van een foto of filmpje trekt deze direct meer aandacht. Mensen zullen eerder stoppen met scrollen om te zien waar de post over gaat als de afbeelding ze intrigeert. Doordat video’s direct beginnen af te spelen blijven mensen langer hangen om te kijken wat er gaat gebeuren. Maak dus gebruik van de informatie in uw post om een bijpassende afbeelding of video te plaatsen. Gaat uw post bijvoorbeeld over een nieuw product? Plaats dan een mooie foto van het product erbij, of een filmpje waarin het product wordt getest.

 

Tip 2: Plaats uw bedrijfslink in de post

Het doel van uw Facebookpost is het delen van informatie of het verkopen van een product of dienst. Om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk publiek ook daadwerkelijk naar uw website toe wordt geleid kunt u het beste uw bedrijfslink direct in de Facebookpost plaatsen. Zo kunnen uw (toekomstige) klanten meer informatie lezen op de website als ze geïnteresseerd zijn en kunt u ze op de website meer producten of diensten laten zien die ook interessant kunnen zijn.

 

Tip 3: Let op het tijdstip

Iets waar veel minder snel aan wordt gedacht is het tijdstip van de Facebookposts. Mensen volgen natuurlijk op Facebook honderden mensen en vele bedrijven. Om ervoor te zorgen dat je bericht wel gelezen wordt en niet direct verdwijnt in de grote stroom berichten kun je het beste je Facebookpost online zetten op het moment dat de meeste mensen op Facebook actief zijn. Het blijkt zo te zijn dat mensen vooral in de eerste helft van de middag, dus tussen 13.00u en 15.00u, actief zijn op Facebook. Als je dan je bericht post zal je gegarandeerd het hoogst mogelijke aantal views krijgen!

 

Tip 4: Geen lange verhalen

Door de grote hoeveelheid berichten gaat niemand alle berichten die voorbij komen van A tot Z lezen. Om ervoor te zorgen dat jouw bericht gelezen wordt en de boodschap duidelijk overkomt kun je het beste een korte to the point Facebookpost plaatsen. Deze zullen mensen eerder lezen, de informatie wordt beter opgeslagen en daardoor behaal je meer resultaten!

 

Tip 5: Zorg voor afwisseling

Na 3 keer hetzelfde verhaal te hebben gelezen zullen mensen snel afhaken. Zorg dus voor afwisseling in de berichten die gepost worden. Wissel de verkoop van bepaalde producten bijvoorbeeld af met een grappig plaatje, een post over het bedrijf of het team of een post over toekomstplannen. Social media is informeel dus het mag persoonlijk zijn. Maak een filmpje, laat iemand een dagje meelopen. Zorg dat mensen betrokken raken bij het bedrijf en je haalt sowieso het meeste uit jouw Facebookpost!

Back To Top
×Close search
Zoeken