skip to Main Content
Waarom Gebruiken We Google Analytics?

Waarom gebruiken we Google Analytics?

Waarom gebruiken we Google Analytics?


Wat is Google Analytics?

Google Analytics is een programma vanuit Google dat ervoor zorgt dat u kunt analyseren wat mensen op uw website hebben gedaan. Het geeft u een, zeer gewenst, kijkje achter de schermen bij uw bezoekers. Op die manier kunt u inzicht krijgen in wie uw bezoekers zijn en waar ze zich mee bezig houden op uw website. Allemaal informatie die u vervolgens weer kunt toepassen om er voordeel uit te halen. Twijfel dus niet langer en vraag de statistieken op van uw website!

 

Wie heeft uw website bezocht?

Door middel van Google Analytics kunt u inzicht krijgen in waar de bezoekers van jouw website vandaan komen. Dit kan op land, provincie of stad worden weergegeven en geeft u direct een duidelijk beeld over waar nog klanten te behalen zijn en waar u juist al goede naamsbekendheid heeft gecreëerd. Tevens kunt u zien wat voor device, browser en schermresolutie gebruikt is om uw website op te bekijken. Handig om te weten als iedereen uw website op zijn mobiele telefoon bekijkt bijvoorbeeld, dan kunt u daar rekening mee houden in de verhoudingen van uw website en het plaatsen van bepaalde afmetingen afbeeldingen of video’s.

 

Wat deden ze op uw website?

U kunt zien hoe laat mensen op uw website waren, hoe lang ze er bleven en wat ze allemaal hebben gedaan. Vooral dit laatste is erg interessant. U kunt namelijk inzien waar ze op geklikt hebben, wat ze hebben gelezen en waar ze zijn als ze de website weer verlaten. Door al deze informatie kun je vervolgens je website optimaliseren. Als je weet wat veel gelezen wordt kun je deze informatie uitbreiden of meer in dezelfde richting online zetten. Paginas die juist slecht bezocht worden kun je verbeteren!

 

Optimalisatie van uw website

Het belangrijkste doel van Google Analytics is het optimaliseren van uw website. Door die optimalisatie kunt u doelen bereiken, steeds meer uit uw website halen en steeds meer klanten via uw website verkrijgen. Dit kan door het instellen van doelen op Google Analytics, het bekijken van losse informatie en het uiteindelijk allemaal combineren en deze informatie goed inzetten. Mocht u het nou allemaal nog een beetje ingewikkeld vinden dan is dit geen probleem, Reclameontwerpers.nl helpt u graag verder!

 

Back To Top
×Close search
Zoeken